diumenge, 17 d’agost del 2008

El Diablo (Timanfaya) 17 d'Agost de 2008

Lanzarote Diablo la Luna
Les Muntanyes del Foc o Timanfaya formen part d'una àmplia zona afectada per les erupcions volcàniques esdevingudes a Lanzarote entre 1730-1736 i posteriorment l'any 1824. Aquest llarg procés eruptiu, un dels més rellevants i espectaculars del vulcanisme històric de la Terra, va canviar dràsticament la morfologia de l'illa quedant pràcticament sepultada una quarta part de la mateixa sota un gruixut mantell de lava i cendrosa.

Al llarg de Timanfaya s'originen el que els vulcanòlegs denominen "anomalies geotèrmiques", això són, temperatures inusuals a la superfície que provenen del subsòl.

En l'interior del Parc Nacional hi ha un tram d'uns 14 quilòmetres condicionat per a la seva visita denominat "La Ruta dels Volcans".

Aquesta zona de Timanfaya pren el seu nom del lanzaroteño Hilario, personatge de llegenda, que després de la guerra de les Filipines va viure aquí com un eremita amb la sola companyia del seu camella. Hilario va plantar una figuera que, encara que va pegar, mai no va donar cap fruit perquè "la flor no podia alimentar-se de la flama".
image
 Lanzarote Diablo Geiser

Per veure mes detalls sobre aquest catxe prem aqui