image

clip_image001ONTA la veu popular que la llegenda de Sant Jordi, el Drac i la Princesa a Catalunya s'esdevingué a la vila de Montblanc temps ha. clip_image002El Drac era el més poderós dels Dracs ja que podia moure's pel cel, per la terra i per l'aigua. I la Princesa era la més Princesa de totes car era la mateixa filla del Rei. clip_image002[1]El terror que el Drac imposava era terrible. Cada dia devorava un parell de bens. Quan li donaren bous i cavalls tampoc en tingué prou. Fins que calgué sortejar persones per a la fam de la Bèstia. clip_image002[2]I el Rei que era el més Rei, i català, i que vivia a la vila, va posar-hi la seva família en el sorteig, i de l'olla va sortir el nom de la princesa. clip_image002[3]El Rei va acceptar el destí i no va voler cap canvi per cap altre Montblanquí dels qui s'oferien. clip_image002[4]Vestida de blanc la Princesa va anar al sacrifici. I va sorgir un jove cavaller, armat de cap a peus, cavalcant un destrer blanc per tal de deslliurar-la. clip_image002[5]Era bell com el sol i era foraster i es deia Jordi. I envestí amb la fúria el Drac que venia per la Princesa que el va deixar estamordit, confós de tot i rebatut. clip_image002[6]Aleshores ell amb el cordó de la cintura d'ella lligà el Drac, tot amansit, que ja el seguia com una ovella. clip_image002[7]Després amb un cop de llança rematà el Drac, en morir es fa fonedís a terra i on el Drac11042010_019 s'ha fos neix un roser de roses rojes com la sang, Sant Jordi en cull la més formosa i l'ofereix a la Princesa, munta a cavall i entre crits de joia travessa la muralla per la porta que en record d'aquesta gesta, encara avui es coneguda pel nom de Portal de Sant Jordi. clip_image002[8]I tot això va passar davant els ulls del Rei i els montblanquins que contemplaven aterrits el combat. clip_image002[9]I per això triaren Sant Jordi com a patró de la Vila anys i panys, fins que, temps a venir, se n'oblidaren.

Extracte del llibre Les tradicions religioses de Catalunya. "St Jordi i el Drac dels quatre elements", d'Anna de Valldaura.

Sembla que a Montblanc i hagi un "forat negre" pel gps... Entre els problemes amb la recepció dels catxes de la serie Montblanc i aquest que ens portava a una direcció imposible al final hem optat per deixar-lo i buscar a "ull"..

Finalment la nena es qui l'ha trobat, davant la mirada perplexa de la familia. Apa que no s'ha fica´t contenta!!

 

11042010_018 

Per veure mes detalls d’aquest catxe prem aquí