Forum

image

IMG00035-20100228-1829En ple centre de l'actual Tarragona es troba el Fòrum Provincial.Es un enorme recinte rectangular de 318x175 m, envoltat per tres dels seus costats d'una complexa estructura de pòrtics.

L'amagatall es tan evident que quasi fa vergonya buscar-lo. Peró a vegades resulta que el mes evident es el correcte. Buscar on creiem i allà estava esperant-nos..

Porta del Roser

imageIMG00029-20100228-1406 Aquest és un dels accessos al nucli antic travessant la muralla que originalment protegia el nucli urbano. La seva longitud era de 3.500 m dels quals es conserven 1.100m.

Aquest ens ha costat més "fer fora del banc" que hi ha a prop del catxé a uns pobres iaios que hi estaven asseguts que trobar el catxe. Però es que quan hem arrivat, erem 9 persones, 4 adults i 5 nens, i amb "molt de disimulo" hem començat que si mira a aquesta pedra i que si estarà a sota del banc? i demés els pobres han marxat pensant.... aix nen com ens quedem aquí veuràs el que ens faran aquest joves... je je je . La Coordenada molt precisa

Portal de Sant Antoni

image image Aquest accés al nucli antic ens ha semblat molt interessant no només per la seva bellesa arquitectònica, sinó perquè a més, uns passos més cap a fora, es poden veure unes vistes precioses de la ciutat acariciada per les ones de la Mediterrània.


Des d'aquest portal podeu entrar i gaudir dels seus carrerons i apropar-vos a la magnífica catedral en el claustre podreu observar restes d'un centre de culte romà envoltat per un pòrtic

Aquest l'ha trobat l'Emma nomes amb un cop d'ull.

Ens ens acostat a la zona on marcava el Gps i diu... allà està!!! Quin ull te aquesta nena!!!!

L’Amfiteatre

Img (145)

Img (143)L’Amfiteatre era un edifici per a espectacles de lluites i feres, gladiadors i execucions públicas.El de Tàrraco va ser construït a principis del segle II. Aquí van patir martiri Sant Fructuós i els seus diaques l'any 259 i per commemorar-es va edificar a principis del S . VI una basílica visigòtica, sobre la qual es estaleció l'església medieval de Santa Maria del Miracle.
Destaquen també les impressionants grades tallades en la mateixa roca. Aquest l'hem trobat molt fàcilment... Dissimulem una miqueta, ja que es una zona on passen força geomugles, i trobat i logejat. Un altre més!!

El Circ

image

image

En el circ és on es disputaven les curses de carros.Este circ és dels millors conservats de Occidente.Actualmente es pot visitar l'extrem oriental on a més de la façana monumental i les grades, podeu contemplar les voltes del Enrajolat i de Sant Hermenegildo.

Trobat novament amb la complicitat dels nens. Un altre més.... quin dia portem!!!

La Torre dels Escipions

IMG00037-20100228-1904 IMG00036-20100228-1859La Torre dels Escipions és un monument sepulcral als peus de la Via Augusta a uns 6 km de la ciutat en direcció a Barcelona.Data del primer quart del segle I. Els nens ja necessitaven un contenidor on poder remenar. Trobat molt facilment i quasi de nit. No intercanviem res... pero i el que han remenat els crios!!!!!

Per veure mes detalls sobre aquest catxé prem aqui:

Forum

Porta del Roser

Portal de Sant Antoni

Amfiteatre

Circ

Torre dels Escipions