dilluns, 31 d’octubre del 2011

Serie Areas de Descans (31 d’Octubre de 2011)

Aquesta es una mini serie de 5 catxés, dels quals nosaltres hem fet 4 de cami de Vilafranca a Valencia, sembla ser que el propietari dels mateixos fa aquesta ruta força vegades.

Totes les areas estan conectades per pont o pasarela, o sigui que es poden trobar en els dos sentits de la marxa, pero tots están amagats en direcció nord, cap a Barcelona.

…Nosaltres vam aprofitar la visita a les coves de Sant Josep per fer la recerca i trobada, esclar!

 

AREA DE DESCANS BENICARLO

ÀREA DE DESCANS LA PLANA

ÀREA DE DESCANS LA RIBERA

AREA DE DESCANSO BAIX EBRE

Per veure més detalls d’aquests catxés prem els seus noms

Una visita de les coves "Coves de Sant Josep" entre València i Castelló et porta a un món fascinant que va ser formada per un riu subterrani i té una bellesa única. En una longitud de 2750 m del riu Sant Josep flueix a través d'aquest laberint i, tot i la visita de molts dels espeleòlegs, el principi que el riu no es coneix encara, ni la fi de la cova. Vostè pot visitar a uns 800 m de la cova, la part més llarga passarà amb vaixell. Per respondre a les preguntes, no cal entrar a la cova, la resposta 3 es troba a la carpeta de publicitat. Però, és clar, la cova és digne d'una visita.Preu de l'entrada 9,50 euros per adults i 4,50 euros per als nens.

La cova de Sant Josep segueix l'eix d'un sinclinal corrent WNW - ESE a través d'un cingle de pedra calcària dolomita, que data del Muschelkalk (Triàsic una època entre 231 i 243 milions d'anys) i conté la criança en viu d'un riu subterrani que drena una càrstic hidrogeològic sistema.

Terreny Karst mostra dues formes externes com lapiaz, dolines, canons, barrancs, etc i formularis interns com cavernes i embornals. Totes aquestes formacions es deuen a la presència contínua d'aigua. Els canvis en les condicions climàtiques i la manca d'aigua pot aturar el desenvolupament càrstic, formant així el que podria anomenar coves fossilitzats en què la dissolució mineral és tot just operativa. Això produeix el que es coneix com processos clàstics mitjançant el qual els blocs i peces comencen a caure, i complementa la deposició de sediments, es dissol el carbonat de calci comença a precipitar. Això dóna lloc a una conversió d'aquestes coves en espais on regna la fantasia sovint, amb profusió d'estalagmites, cortines, columnes, estalactites, flowstones, gours, etc que representen el treball geològic dels segles, però que sol aparèixer als ulls humans, com la creativitat obra de la natura.

Les coves són conegudes des de temps prehistòrics. Pintures rupestres que daten d'al voltant de 7000 aC es van trobar al vestíbul d'entrada. Hi ha restes d'un poblat ibèric de Sant Josep turó i una làpida romana es troben prop de la cova

Per loguejar aquest Earthcatxe  s’han de respondre una serie de qüestions i enviar-les al propietari, la qual cosa vam fer a la mateixa cova.

Per veure més detalls d’aquest catxé prem aquí