diumenge, 2 de desembre del 2012

La Creueta d'Alforja (02 de Desembre de 2012)

Creu de terme, datada sobre el segle XVII, del camí de Sant Antoni que porta cap a Puigcerver, a la població se la coneix com Creu de Pedra. La coronació de la Creu on es conserva el remat de la Creu és una estructura original, mentre que la base ha estat afegida recentment.

Originària històricament d'inicis del segle XVII. La base molt malmesa ha estat restaurada de manera recent a inici de 2011, gràcies a la donació de la família Figueres de l'Obaga del Pahí.

…Tot i que les coordenades estan una mica desviades l’olfalte no ens ha fallat… efectivament… allà on hem buscat hi era.

Per veure més detalls d’aquest catxé prem aquí

 

Sin título

 

 

… Jo diría benzinera!!! Aquest catxé magnétic es molt facil de trobar!!!.

 

Per veure més detalls del catxé prem aquí

… Aquesta bobila està situada entre la carretera i la riera. No hi cal entrar, es pot recercar el catxé desde la riera.

L’hem trobat facilment ja que es molt evident on està. Com a curiositat podem destacar que quan nosaltres el vam trobar la riera portava un filet d’aigua, estaba una mica estancada… i estaba glaçada la part superior…

20121202_09460320121202_095005

Per veure més detalls d’aquest catxé prem aquí

Situada a 3km, d'Alforja, a la comarca del Baix Camp, trobareu una masia de principis del S. XVIII totalment rehabilitada i adaptada com a casa de colònies.

…El catxé necesita manteniment urgent!! Està fet pols!!!. Haurieu d'haber vist la mirada que m'ha fet el propietari del Mas Baguet, quan a vist que a les 08:00 del matí tenía un cotxe parat a la seva porta d'entrada... un poema!!

 

Per veure més detalls catxé prem aquí

… aquest catxé ha caigut molt ràpid, les coordenades son força precises…

20121202_084604

Per veure més detalls d’aquest catxé prem aquí

L'ermita de Sant Antoni Abad a un quilòmetre del poble, al costat de la riera, en un racó força acollidor. És un bell paratge que gaudeix del silenci i de la pau que l'envolta. Antigament s'hi feia la benedicció dels animals de càrrega dels pagesos i a beure aigua fresca amb anissets o be llimonada. Era molt freqüent portar un ciri a sant Antoni per donar-li gràcies d'alguna petició concedida

…Trobar el lloc de l'amagatall ha estat fàcil, pujar fins a ell també!, el que ja no he tingut tan fàcil ha estat baixar d'allà. M'ho he tingut que pensar mes d'un cop... pero al final he baixat. La localització m'ha agradat molt!!

20121202_081045

Per veure més detalls d’aquest catxé prem aquí