dissabte, 13 de setembre del 2008

Castell de Miravet (12 de Setembre de 2008)

Setembre 12-09-2008 18-38-22

Setembre 12-09-2008 18-59-19 (converted)

El Castell de Miravet és una fortalesa medieval situada al terme de Miravet (Ribera d'Ebre), al cim d’un turó d'uns 100 m d'alt que domina la població.

Respon a un model de construcció militar creada a Terra Santa i difosa a l'Occident europeu per l'orde del Temple. El de Miravet està considerat un dels millors exemples d'arquitectura militar templera d'Europa.

L'edificació es divideix en dos grans recintes: el recinte jussà (construït entre el segle IX i el segle XI), que és un recinte emmurallat distribuït en tres nivells esglaonats, amb més de 12.000 m2 de superfície; i el recinte sobirà (del segle XII), amb uns 2.500 m2 i format per una estructura poligonal amb cinc torres, contraforts i un pati d'armes al mig, al voltant del qual es distribueixen les dependències seguint el model de planta d'un monestir típic cistercenc, si bé adaptat per a les funcions bàsiques militars. Amb el temps, es van afegir noves construccions a l'interior, especialment per adaptar la fortificació a les noves armes de foc.

Les dependències més destacades són les cavallerisses, la cisterna, el refetor, el celler i les sitges, la sala capitular i el temple, d'estil romànic. Una sala sembla haver estat dedicada a la fabricació de munició. La torre dita del Tresor, contenia l'arxiu de l'orde i el seu tresor. La torre de la Sang deu el seu nom actual a la llegenda segons la qual allí haurien estat ajusticiats els sis cavallers templers que no es van voler rendir el 1308 (en realitat, però, es van rendir, tot i que un parell de dies més tard que els seus companys, i només foren empresonats).

Quan tornavem d'una excursió a les Coves de Sant Josep a la Vall d'Uixó ens hem desvia't per fer aquest catxe.

Hem tingut la mala sort de no poder passar pel pas de barca, ja que estava tancada, però de totes maneres ens ho hem passat molt be buscant aquest catxe.

La visita al castell del tot recomanable, i les vistes de l'Ebre i el poble molt boniques. Pel que fa al catxe es un dels mes fàcils que hem trobat, l'ha trobat Emma. Hem pujat a l'explanada del Castell en cotxe i Emma i Cori han tornat a Miravet pel camí i Guillem i Txema amb cotxe, el petit estava molt cansat.

Setembre 12-09-2008 18-33-23

Per veure mes detalls sobre aquest catxe prem aqui