dissabte, 19 de novembre del 2011

PONS DIABOLI TENEBRIS (19 de Novembre de 2011)

211120120292812

Aquest catxé va servir de cloenda de la trobada del 19 de Novembre. Vam fer-lo de nit, com mana el plantejament del catxé, i vam gaudir d’alló mes amb tots els participants, crec que erem sobre uns 50.

Va ser una excursió per la muntanya de nit, i passar per sobre del pont del diable a la foscor, va ser una experiencia que crec que no oblidarem mai. Despres els propietaris del catxé vam obsequiar-nos amb un petit refrigueri, que a aquelles hores vam agrair d’allo més.

Novembre 2011-11-19 20-37-10

Per veure més detalls d’aquest catxé prem aquí

Prop dels límits amb el terme de Vila-rodona hi ha un monument megalític, el menhir de la Pedra Alta, amb una llegenda que n’explica els seus orígens relacionats amb la construcció de la seu de Tarragona.

..Vam trobar-lo de nit, i amb una fina capa de pluja que feia que les roques rellisquessin, pero igualment vam poder gaudir de la seva bellesa.

 

Per veure més detalls d’aquest catxé prem aquí

L'estació de Vilabella (PK 14,0 de la línia Picamoixons-Roda de Barà) es va posar en servei l'any 1883 amb l'obertura de la línia de Sant Vicenç de Calders a La Plana Picamoixons. L'estació es situa a 1,5km al sud-oest del nucli urbà i disposa d'una sola via amb andana a la dreta d'aquesta (mirant sentit Picamoixons). En aquesta andana s'hi ubica una petita edificació que serveix com a aixopluc per als viatgers i disposa de serveis, si bé solen romandre tancats. L'estació disposa d'una zona d'aparcament de vehicles.

 

..Trobat a les fosques i sota la pluja amb la grata companyia de Shedir i Aullu.

 

Per veure més detalls d’aquest catxé prem aquí

En aquesta ocasió l’equip Santi i Miriam ens propossen passa per quatre punts característics del municipi. L’església, el castell i el cementiri, que hom veu fàcilment circulant per la carretera. El quart punt és l’ermita del Roser, una petita joia reformada pel gran arquitecte Jujol.

Vam fer-la a la nit, acompanyats de tots els equips de la trobada. Molt bonica la ruta, tot i fer-la de nit, com la companyia. Vam disfrutar-la molt.



Per veure més detalls d’aquest catxé així com els punts intermitjos prem aquí

El municipi de Vila-rodona està separat en dues zones per la vall del Riu Gaià. La part est està formada per una sèria continuada de muntanyes en les quals discorren els torrents del Pons, Pedrafita, Mas Serrà, Pinatelles, Pieró i d'en Boada. La part oest està formada per zones planeres i una petita vall, per on passa el torrent del Clot, que dóna les seves aigües al Francolí. Vila-rodona és cap del municipi, que comprèn també diversos masos i llogarets, molts dels quals encara són habitats: Vilardida i Mas d'en Bosc.

Vila-rodona gaudeix d'una superfície de 32,91 Km2. Té com a municipis colindants al nord: Aiguamúrcia i Pla de Santa Maria, per l'est: Montmell i Rodonyà, pel sud Alió i per l'oest el Pla de Santa Maria.

Llocs d'interès:
* El columbari romà, que s'utilitzava per a dipositar les cendres dels difunts, actualment totalment restaurat.
* El castell, amb la Torre de l'Homenatge, totalment restaurada i avui dia habitada.
* Les restes del Convent dels Dolors, situat als afores, i del qual destaca el seu absis circular
* Cooperativa Agrícola: agrupa actualment diverses cooperatives agrícoles locals dins de la Denominació d'Origen Tarragona i es troba al bell mig de la ruta del Císter, a tocar del monastir de Santes Creus. La seva fundació data del 1919 i l'edifici del Celler Cooperatiu, d'influencia modernista i obra de l'arquitecte vallenc Cèsar Martinell, és de notable interès arquitectònic i és possible visitar-lo

 

Vila-rodona #1 - Les fonts fresques

 

Aquest és el primer d'una sèrie de geoamagatalls per conèixer el poble de Vila-rodona, a l'Alt Camp.
Està situat a les Fonts Fresques, a prop de l'antic rentador del poble.

Vila-rodona #2 - Dipòsit d'aigua

Aquest és el segon d'una sèrie de geoamagatalls per conèixer el poble de Vila-rodona, a l'Alt Camp. Està situat al dipòsit d'aigua a la part més alta del poble.

 

…Vam fer una sortida nocturna i vam anar directe als dos amagatalls, aixó si… en quan vam trobar el del diposit d’aigua vam tindre que sortir pitant, ja que ens va caure una tempesta al damunt de les que es recorden molts anys…

 

Per veure més detalls d’aquests catxés prem al damunt dels seus noms