dissabte, 19 de novembre del 2011

Serie Vila-Rodona #1 i #2 (19 de Novembre de 2011)

El municipi de Vila-rodona està separat en dues zones per la vall del Riu Gaià. La part est està formada per una sèria continuada de muntanyes en les quals discorren els torrents del Pons, Pedrafita, Mas Serrà, Pinatelles, Pieró i d'en Boada. La part oest està formada per zones planeres i una petita vall, per on passa el torrent del Clot, que dóna les seves aigües al Francolí. Vila-rodona és cap del municipi, que comprèn també diversos masos i llogarets, molts dels quals encara són habitats: Vilardida i Mas d'en Bosc.

Vila-rodona gaudeix d'una superfície de 32,91 Km2. Té com a municipis colindants al nord: Aiguamúrcia i Pla de Santa Maria, per l'est: Montmell i Rodonyà, pel sud Alió i per l'oest el Pla de Santa Maria.

Llocs d'interès:
* El columbari romà, que s'utilitzava per a dipositar les cendres dels difunts, actualment totalment restaurat.
* El castell, amb la Torre de l'Homenatge, totalment restaurada i avui dia habitada.
* Les restes del Convent dels Dolors, situat als afores, i del qual destaca el seu absis circular
* Cooperativa Agrícola: agrupa actualment diverses cooperatives agrícoles locals dins de la Denominació d'Origen Tarragona i es troba al bell mig de la ruta del Císter, a tocar del monastir de Santes Creus. La seva fundació data del 1919 i l'edifici del Celler Cooperatiu, d'influencia modernista i obra de l'arquitecte vallenc Cèsar Martinell, és de notable interès arquitectònic i és possible visitar-lo

 

Vila-rodona #1 - Les fonts fresques

 

Aquest és el primer d'una sèrie de geoamagatalls per conèixer el poble de Vila-rodona, a l'Alt Camp.
Està situat a les Fonts Fresques, a prop de l'antic rentador del poble.

Vila-rodona #2 - Dipòsit d'aigua

Aquest és el segon d'una sèrie de geoamagatalls per conèixer el poble de Vila-rodona, a l'Alt Camp. Està situat al dipòsit d'aigua a la part més alta del poble.

 

…Vam fer una sortida nocturna i vam anar directe als dos amagatalls, aixó si… en quan vam trobar el del diposit d’aigua vam tindre que sortir pitant, ja que ens va caure una tempesta al damunt de les que es recorden molts anys…

 

Per veure més detalls d’aquests catxés prem al damunt dels seus noms