dilluns, 3 de gener del 2011

Durro (03 de Gener de 2011)

durro

L'ermita de Sant Quirc es troba a la localitat de Durro dins de la vall de Boí. Està emplaçada molt a prop de l'església, a una alçada de 1498 m, l'accés és fàcil a través d'una pista forestal. Des d'aquest lloc s'observa una panoràmica de la vall tancat a la llunyania pel massís de Coma-el-Formo i els dos Beciberri (nord i sud). Una senda accedeix fins al petit llac de Durro a 2250 m, passant pel Barranc de Freixa i la riera de Mulleres.gel

La planta és d'una sola nau tancada amb volta de canó, que acaba en un absis amb volta de tambor. En tot l'edifici només s'obren tres obertures: una finestra en forma d'espitllera en el centre de l'absis, un òcul petit en aquest mateix lloc i una altra finestreta a la façana dels peus. La porta d'accés (situada a la façana sud) és un arc de mig punt amb dovelles molt tosques. En restauracions posteriors se li va afegir una espadanya.

L'església va tenir en el seu origen un altar romànic decorat amb pintura sobre taula, dedicat a Santa Julita i Sant Quirze, obra molt valuosa que es conserva al Museu Nacional d'Art de Catalunya.
Aquest ha sigut el nostre primer catxé d’aquest recent estrenat any 2011. Son molt boniques les vistes desde dalt de tot i una cosa que ens ha cridat l’atenció, i dels mes petits, es que a la petita font que hi ha a prop hi havía una capa de gel de uns 5 cm.. que no han pogut reprimir-se de jugar amb ella.

catxe