dijous, 4 de març del 2010

Far de Salou (20 de Febrer de 2010)

image

 

El Far de Salou és un dels fars més importants de la Costa Daurada, amb una llum que il·lumina als mariners a més de 15 milles, va ser construït sobre els penya-segats, a la punta del Cap de Salou. Està format per una torre cilíndrica situada al centre d'un edifici de planta quadrangular. Va ser inaugurat l'any 1858, encara que va ser electrificat i modernitzat el 1954.

Un altre catxe que ens permet coneixer un lloc a prop de casa que no coneixiem. Llastima que plou una mica i no es pot veure tot lo maco que deu ser. Després de remoure unes quantes pedres l'hem trobat. Un altre al sac!!!

Per veure mes detalls sobre aquest catxé prem aqui.

image

Municipi de 26.000 hab. a la comarca del Tarragonès, creat arran d'una sentència del Tribunal Suprem, del 30 d'octubre de 1989, que va concedir la independència administrativa de Vila-seca.
Situat a la Costa daurada és un municipi turístic amb una àmplia varietat de centres d'oci e instal.lacions turístiques, cal esmentar entre d'altres els següents llocs d'interès: El Passeig Jaume I, Casa Bonet, El Far, La torre Vella, La Masia Catalana, l'Església de Santa Mª del Mar, Parc Botànic, així com les seves platges i petites cales.

Despres d'una temporada al "dique seco" tornem a l'activitat. Avui volem aprofitar per fer uns quants catxes que tenim a prop de casa. Aquest es el primer.

A sigut trobat per la mare, despres de que nosaltres tres fessim uns quants tombs, aixó si...intentant no trepitjar cap planta, i de sobte diu la mare.... pero que feu... que està aqui!!!. 1 minipunto per la Cori

 

image

 

Per veure mes detalls sobre aquest catxé prem aqui.

 Captura Castellfollit de la Roca és un poble d'aproximadament 1.000 habitants i menys d'1km2 de superfície, fet que el converteix en un dels municipis més petits en extensió de Catalunya. El petit terme municipal està limitat per la confluència dels rius Fluvià i Toronell, enmig dels quals s'aixeca l'espectacular cinglera basàltica.

El perfil de l'església i les cases penjant damunt de la cinglera basàltica, a tocar el precipici, s'ha convertit en una de les imatges més fotografiades i pintades de Catalunya; però és també un magnífic mirador natural des del qual es poden observar les valls dels dos rius.

L'espadat de basalt on s'assenta el poble té més de 50 m d'alçària i gairebé un quilòmetre de longitud, i és la conseqüència directa de l'acció erosiva dels rius Fluvià i Toronell sobre les restes dels corrents de lava procedents de les erupcions volcàniques que van tenir lloc fa milers d'anys.

El barri vell de Castellfollit de la Roca, d'origen medieval, està format per places i carrers estrets i ombrejats. Les cases són, en la seva major part, construïdes amb pedra volcànica.
A l'extrem de la cinglera, trobem la plaça-mirador Josep Pla. Aquesta balconada ens ofereix una espectacular panoràmica i ens permet entendre la posició estratègica del poble i les seves qualitats naturals per a la defensa.

En un costat de la cinglera hi ha l'antiga església de Sant Salvador, de la qual es té constància ja en el segle XIII. En l'església s'hi van fer celebracions litúrgiques fins que durant la Guerra Civil fou destruïda. El mal estat en què queda la construcció féu que, una vegada acabada la Guerra, es decidís construir una nova església a la part nova del poble i s'abandonés l'antic edifici. A mitjan anys 80, per iniciativa dels veïns, es va recuperar l'antiga església com a centre cultural.

Es el catxé mes petit que hem trobat fins ara. Hem aprofitat que feiem una visita a aquest bonic poble i quasi sense volguer-ho, ja que no recordaba que tenía les coordenades introduides d'aquest catxe al gps l'hem trobat, o ens ha trobat ell a nosaltres....

Petit, petit. jo crec que l'hem trobat mes per intuició que pel gps que si que ens marcava en la direcció on estaba amagat pero estaba força ben disimulat de mirades de geomugles.

En fí... un poble digne de visitar-lo.

 

Per veure mes detalls sobre aquest catxé prem aqui.