divendres, 2 de setembre del 2011

L'Angel de Sabadell (02 de Setembre de 2011)

L’Àngel de Sabadell el trobareu a la plaça que porta el seu nom.

El que ara és la plaça de l'Àngel es va formar de dues placetes desiguals que hi hagueren fins les acaballes del segle XIX, que s’anomenaven de Manresa i del Raval, per llur posició a la sortida del primer d’aquests carrers i entrada del segon.

En 1887 s’inicia l’actual configuració de la plaça amb l’enderroc de diverses cases. En les primeries de 1890 l’alcalde Massagué va continuar els treballs dels seus antecessors i finalment, el 20 de febrer de 1894, l’Ajuntament anomenà oficialment plaça de l'Àngel al conjunt resultant de la fusió de les dues places.

… sort de la meva alçada… ha facilitat moltttt la troballa.

Veure imatge

Per veure més detalls d'aquest catxé

SBD#03 Plaça del Pi-Pi

Plaça popularment coneguda com del “PI-PI” en referència als dos pins existents a la mateixa. Situada a la confluència dels carrers de Gràcia, Escola Industrial, Calderón.

La font lineal fa frontera amb el carrer de Calderón i té una il·luminació contínua de la superfície de l'aigua.

D’aquest catxé el que mes ens ha costat es treure’l del seu amagatall sense que ens veiesin.. pero creiem que l’hem aconseguit.

 

SBD#04 Teatre La Faràndula

Està situat on hi havia l'antiga Horta Duran i va ser projectat pels arquitectes Guillem Arís i Josep Vila Juanico. Es va inaugurar el 1956 impulsat, després que el grup de teatre Joventut de la Faràndula impulsés la seva construcció , mitjançant una subscripció popular d'accions. Aquesta formació el va gestionar fins el 1972, quan l'Ajuntament de Sabadell el va adquirir per convertir-lo en el teatre municipal de la ciutat.

Va ser rehabilitat el 1986 i l'última reforma va ser l'any 2001. L'aforament és de 1.069 places.

… Es força original la manera com es mimetitza amb l’entorn, i el fan força dificil de ser expoliat pels geomugles.

SBD#05 Font del Nano

Fou dissenyada per l’arquitecte Josep Renom que es va inspirar en les fonts barcelonines, però amb aportacions arquitectòniques pròpies. Va ser construïda el 1919. L’escultura és obra de Josep Campeny.

.. aquest catxé te la dificultat adicional de que has de fer de mes i de menys per que la gent que et passa pel costat no et descobreixi… pero… ja se sap amb aixó del geocatxing.

Veure imatge

Si voleu veure més detalls d’aquests catxés prem els noms dels mateixos.