diumenge, 17 d’octubre del 2010

El Catllar (26 de Setembre de 2010)

Trobat facilet trobat amb la companyía d’uns amics

 

Setembre 26-09-2010 13-13-21

 

Si vols veure més detalls d’aquest catxe prem aquí

 

image

virtual_72[3]N 41° 30.690   E/W 000° 00.000

A l'autopista que uneix Barcelona amb Madrid hi ha un punt que coincideix amb el pas del Meridià de Greenwich. Està situat a la província d'Aragó. És a prop de la ciutat de Saragossa, entre les localitats Bujaraloz i Peñalba, en ple centre de la comarca de "Els Monegres". Aquest punt és visible exclusivament viatjant per l’autopista


El meridià de Greenwich és la semicircumferència imaginària que uneix els pols i passa per l’antic observatori astronòmic de Greenwich, a l'est de suburbi de Londres. S'utilitza com a meridià d'origen, a partir del qual es mesuren les longituds. És el meridià de referència que correspon a la longitud zero, i s'hi denomina també meridià zero, meridià base, o millor dit el primer meridià

image

Es un curiós catxé que vam “descobrir” durant un viatge de cap de setmana a una població de Saragossa. Un es mareja de tant veure zeros

 

Per veure mes detalls d’aquest catxé prem aquí

Ciutat de les Arts

Cien catxes

 

La Ciutat de les Arts i les Ciències és un complex arquitectònic, cultural i d'entreteniment de la ciutat de València.

El complex, dissenyat per Santiago Calatrava i Félix Candela, va ser inaugurat el 16 d'abril de 1998 amb l'obertura del Hemisfèric. L'últim gran component de la Ciutat de les Arts i les Ciències és l'Àgora, situat entre el pont de l'Assut de l'Or i l'Oceanogràfic. Actualment s'està finalitzant la seva construcció.


La Ciutat de les Arts i les Ciències està situada al final del vell llit del riu Túria (Jardí del Túria), llit que es va convertir en jardí en els anys 1980, després del desviament del riu per la gran riuada de València l'any 1957 . Constitueix, avui dia, el major reclam turístic de la ciutat de València. És a més des de 2007, un dels 12 Tresors d'Espanya.


Els edificis que l'integren són, per ordre d'inauguració:


L'Hemisfèric: amb forma d'ull. Sala de projeccions de cinema IMAX, planetari i Làser. Disposa d'una superfície aproximada de 13.000 m².


El Museu de les Ciències Príncep Felip: amb forma semblant a l'esquelet d'un dinosaure, és un museu interactiu de ciència. Ocupa al voltant de 40.000 m² repartits en tres pisos.


L'Umbracle: passeig enjardinat amb espècies vegetals autòctones de la Comunitat Valenciana (estepa, llentiscle, romaní, espígol, lligabosc, buganvilla, palmeres ,...) cobert per arcs flotants des d'on es pot veure tot el complex de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Alberga en el seu interior El Passeig de les Escultures, una galeria d'art a l'aire lliure amb escultures d'autors contemporanis.


L'Oceanogràfic: és l'aquari oceanogràfic més gran d'Europa amb 110.000 metres quadrats i 42 milions de litres d'aigua. La seva coberta en forma de nenúfar és obra de l'arquitecte Adrià Peláez Coronado nascut a València.

Palau de les Arts Reina Sofia: amb quatre grans sales: una Sala Principal, Aula Magistral, Amfiteatre i Teatre de Cambra. Sala d'Exposicions. Està dedicat a la música ia les arts escèniques.

El Pont de l'Assut de l'Or: que comunica la ronda sud amb el carrer Menorca, i el pilono de 125 metres d'altura és el punt més alt de la ciutat.


L'Àgora: Una plaça coberta, inaugurada encara no finalitzada, en la qual se celebren concerts i esdeveniments esportius, com el nou gran premi de la Comunitat Valenciana de Tennis.

Les Torres València, Castelló i Alacant: formen part d'un projecte que consisteix en la construcció de tres gratacels de 308 m, 266 mi 220 m. Actualment el projecte està aturat i hi ha poques possibilitats que es dugui endavant.

 

Quin millor lloc per fer el nostre catxé nº 100 que aquest complexe de la ciutat de Valencia, que cada cop que tornem ens sorpren més.

 

Catxé

 

Cien catxes[5]

 

Per veure mes detalls d’aquest catxé prem aqui

image

Annex al Conservatori i amb la corresponent relació de serveis, hi ha l’Auditori Josep Carreras .
L’auditori compta amb els equipaments tècnics necessaris per poder realitzar l’activitat que li és pròpia d’acord amb els avenços actuals, tant pel que fa a il·luminació com a equips de so i d’altres.

Les característiques tècniques d’aquest equipament permeten acollir actuacions musicals dels estils musicals més diversos des de la música clàssica fins a la música popular.
Quant a la música clàssica, les prestacions de l’escenari permeten actuacions de solistes, agrupacions de cambra i actuacions orquestrals dels períodes barroc, clàssic i romàntic fins a 75 músics a l’escenari. També és possible acollir produccions simfònico–corals de format mitjà i, fins i tot, òperes de cambra. L’escenari pot ser ampliat per facilitar les grans produccions.

Aquest catxé l’hem trobat ràpidament amb l’atenta mirada d’un geomugle-gos que no parava de seguir-me. En fí, catxé ràpid que ens ha permés visitar un lloc que no coneixiem

 

image

Per veure mes detalls d’aquest catxé prem aqui

Fem una trucadeta i …. catxé al sac!!!

 

image

 

Per veure mes detalls d’aquest catxé prem aquí

image

La de vegades que vam passar per damunt d’aquest pont quan erem més joves per anar als pubs que hi havien a La Pineda, ara aquest pont s’ha transformat en una plaça. Com està canviat Vilaseca!!!!

 

image

Per veure mes detalls d’aquest catxé prem aquí

Catxé a Vilaseca magnétic i molt ràpid de trobar

 

image

Per veure mes detalls d’aquest catxé prem aquí