image

clip_image001ONTA la veu popular que la llegenda de Sant Jordi, el Drac i la Princesa a Catalunya s'esdevingué a la vila de Montblanc temps ha. clip_image002El Drac era el més poderós dels Dracs ja que podia moure's pel cel, per la terra i per l'aigua. I la Princesa era la més Princesa de totes car era la mateixa filla del Rei. clip_image002[1]El terror que el Drac imposava era terrible. Cada dia devorava un parell de bens. Quan li donaren bous i cavalls tampoc en tingué prou. Fins que calgué sortejar persones per a la fam de la Bèstia. clip_image002[2]I el Rei que era el més Rei, i català, i que vivia a la vila, va posar-hi la seva família en el sorteig, i de l'olla va sortir el nom de la princesa. clip_image002[3]El Rei va acceptar el destí i no va voler cap canvi per cap altre Montblanquí dels qui s'oferien. clip_image002[4]Vestida de blanc la Princesa va anar al sacrifici. I va sorgir un jove cavaller, armat de cap a peus, cavalcant un destrer blanc per tal de deslliurar-la. clip_image002[5]Era bell com el sol i era foraster i es deia Jordi. I envestí amb la fúria el Drac que venia per la Princesa que el va deixar estamordit, confós de tot i rebatut. clip_image002[6]Aleshores ell amb el cordó de la cintura d'ella lligà el Drac, tot amansit, que ja el seguia com una ovella. clip_image002[7]Després amb un cop de llança rematà el Drac, en morir es fa fonedís a terra i on el Drac11042010_019 s'ha fos neix un roser de roses rojes com la sang, Sant Jordi en cull la més formosa i l'ofereix a la Princesa, munta a cavall i entre crits de joia travessa la muralla per la porta que en record d'aquesta gesta, encara avui es coneguda pel nom de Portal de Sant Jordi. clip_image002[8]I tot això va passar davant els ulls del Rei i els montblanquins que contemplaven aterrits el combat. clip_image002[9]I per això triaren Sant Jordi com a patró de la Vila anys i panys, fins que, temps a venir, se n'oblidaren.

Extracte del llibre Les tradicions religioses de Catalunya. "St Jordi i el Drac dels quatre elements", d'Anna de Valldaura.

Sembla que a Montblanc i hagi un "forat negre" pel gps... Entre els problemes amb la recepció dels catxes de la serie Montblanc i aquest que ens portava a una direcció imposible al final hem optat per deixar-lo i buscar a "ull"..

Finalment la nena es qui l'ha trobat, davant la mirada perplexa de la familia. Apa que no s'ha fica´t contenta!!

 

11042010_018 

Per veure mes detalls d’aquest catxe prem aquí

 11042010_020 Temps era temps que un drac ferotge atemoria els voltants de Montblanc. Devorà els animals de pastura fins al punt d'amenaçar la integritat dels pobladors de la vila. Per tal d'evitar l'atac de la bèstia es decidí lliurar-li cada dia un montblanquí. Es va fer un sorteig entre la població, inclosa la família reial, i la sort volgué que la persona triada fos la filla del rei. Quan es disposava a ser engolida pel drac aparegué un cavaller i la salvà ferint de mort al drac. Era Sant Jordi. On el drac vessà la seva sang hi nasqué un roser amb roses vermelles. Des d'aleshores es manté la tradició catalana per la qual els homes lliuren una rosa a la seva estimada.

Amb aquesta introducció comencen la recerca dels cinc catxes que composen aquesta serie, i recollim les pistes que hi ha als mateixos per recercar un catxé Final “Montanyes de Montblanc”

Val a dir que aquesta vegada han sigut mes els nens i la dona els que teníen l’olfacte mes fí. Al pare aquesta vegada li fallava, no tots els dies poden ser bons… je je je.

 

Per veure mes detalls d’aquests catxes…

#5 MONTBLANC A les Afores

#4 MONTBLANC Esglesia de Sant Francesc

#3 MONTBLANC Esglesia de Sant Miquel

#2 MONTBLANC El Mirador

#1 MONTBLANC El Pont Vell

 

i per últim el Mistery Final:

 

MUNTANYA de MONTBLANC Mistery Final….

11042010_022