dilluns, 26 de juliol del 2010

Far de Cavalleria (26 de Juliol de 2010)

Juliol 26-07-2010 18-33-29És un dels quatre fars projectats per Antonio López i Montalvo i l'únic de tots ells que roman en actiu i sense midificaciones d'importància. Es va inaugurar el 1857 amb una òptica de 2n ordre per llum fixa de la casa Sautter. En aquesta zona costanera s'havien produït des del segle XIV, més de set-cents naufragis. Tot i l'ajuda que va suposar la col.locació d'aquest far, van seguir produint alguns naufragis d'importància el que va motivar la construcció dels Fars de Favàritx i Punta Nati.

El 1911 es va instal.lar un sistema d'il luminació amb làmpada d'incandescència Luchaire. El 1922 es va substituir la vella òptica fixa de 2n ordre i la llanterna poligonal, per una llanterna cilíndrica de vidres corbs amb muntants verticals i una òptica de 3r ordre gran model, de 500 m / m de distància focal. Per la seva part el llum d'incandescència Luchaire va ser substituïda per una altra tipus Chance de 85 mm. També es va eliminar la vella llum de nivell constant que s'utilitzava com a reserva, i va ser substituïda per un llum Maris de dues metxes. Es va mantenir amb petroli fins als anys 80, sent l'últim far de Balears a utilizarlo.2

El far emet una llum blanca en grups de dos centelleigs cada 10 segons. El seu abast nominal nocturn és de 22 milles nàutiques. També és una estació Racona que emet la lletra B en codi Morse en un període de 72 segons amb un abast de 22 milles.

El vam trobar facilment despres d’una bonica passejada… val a dir que quan tornavem al cotxe ens hem trobat a una parella que era també de la nostra localitat… quina coincidencia!!

Juliol 26-07-2010 18-29-00

Per veure més detalls d’aquest catxé prem aqui

Juliol 26-07-2010 17-21-45

Es tenen testimonis de població com a mínim ja des del segle V. d.C. tal com testimonia l'església Paleocristiana del Port. Durant l'edat mitjana es va construir la Talaia de la Mola de Fornells, que vigilava i protegia la costa nord de Menorca. A partir del saqueig del corsari Barba-roja sobre Maó i l'atac pirata a Ciutadella el 1558 es va decidir la construcció del Castell de Sant Antoni de Fornells. El 1662 el Castell de Sant Antoni estava construït i en estat de defensa militar.


La presència del castell de Sant Antoni a Fornells va donar peu al naixement a prop del castell d'un raval que es pot considerar com l'origen de l'actual nucli antic del poble de Fornells. Entre 1630 i 1640 es constaten les primeres cases fornelleras i el 1713 ja es comptabilitzaven més de 100 habitants. Els primers habitants de Fornells van ser soldats, i els familiars d'aquests, provinents del Castell de Sant Felip des Castell al port de Maó, que es van mudar al nord de l'illa amb la resta de membres de les seves famílies instal.lacions al raval.

 
Es desconeix la data d'inici de construcció de l'Església de Sant Antoni però sí sabem que el 1647 l'església estava ja en disposició de ser usada per al culte religiós. En l'actualitat, durant les festes patronals de Fornells té lloc una barreja de signes religiosos i civils que posen de manifest l'estreta relació entre aquesta església i els seus feligresos.


La Torre de Defensa de Fornells, és una de les torres de defensa més grans de l'illa i va ser construïda durant l'època anglesa, entre entre 1801 i 1802, amb l'objectiu de vigilar i protegir l'entrada del port de Fornells. Per això es troba situada en un punt elevat amb unes vistes magnífiques i la seva forma és reforçada, com si es tractés d'un petit castell inexpugnable.El edifici té forma troncocònica, construït amb pedra morter i reforços de marès. Es accedir al lloc a peu des del poble de Fornells i l'interior es pot visitar durant els mesos d'estiu

El catxé es troba a les rodalies del poble, molt ben abrigat, pero no ha sigut obstacle per nosaltres.

Juliol 26-07-2010 17-25-08

Per veure més detalls d’aquest catxé prem aqui

Juliol 26-07-2010 14-15-40


El Toro és el punt més alt de Menorca amb 358 metres, des d'allà es pot albirar tot el contorn de l'illa i, fins i tot si el dia és favorable, es pot arribar a veure Mallorca.

Al cim, a més de les genials vistes, trobareu el Santuari de la Mare de Déu de Toro, construït al segle XVII sobre una església gòtica. Dins del santuari podem veure una estàtua de la Verge tallada en fusta.
Avui en dia el santuari està en mans de l'ordre religiosa franciscana de la Misericòrdia i està habitat per monges de clausura.


A la cimera també hi trobareu un crist (una petita versió del Crist Redemptor)

En un dia de molt vent hem aconseguit trobar aquest catxé. "Tros de muntanya", 385 m sobre el nivell del mar ... però ... this is Menorca "!

 

Juliol 26-07-2010 13-39-58

Per veure mes detalls d’aquest catxe prem aquí