dilluns, 26 de juliol del 2010

Fornells (26 de Juliol de 2010)

Juliol 26-07-2010 17-21-45

Es tenen testimonis de població com a mínim ja des del segle V. d.C. tal com testimonia l'església Paleocristiana del Port. Durant l'edat mitjana es va construir la Talaia de la Mola de Fornells, que vigilava i protegia la costa nord de Menorca. A partir del saqueig del corsari Barba-roja sobre Maó i l'atac pirata a Ciutadella el 1558 es va decidir la construcció del Castell de Sant Antoni de Fornells. El 1662 el Castell de Sant Antoni estava construït i en estat de defensa militar.


La presència del castell de Sant Antoni a Fornells va donar peu al naixement a prop del castell d'un raval que es pot considerar com l'origen de l'actual nucli antic del poble de Fornells. Entre 1630 i 1640 es constaten les primeres cases fornelleras i el 1713 ja es comptabilitzaven més de 100 habitants. Els primers habitants de Fornells van ser soldats, i els familiars d'aquests, provinents del Castell de Sant Felip des Castell al port de Maó, que es van mudar al nord de l'illa amb la resta de membres de les seves famílies instal.lacions al raval.

 
Es desconeix la data d'inici de construcció de l'Església de Sant Antoni però sí sabem que el 1647 l'església estava ja en disposició de ser usada per al culte religiós. En l'actualitat, durant les festes patronals de Fornells té lloc una barreja de signes religiosos i civils que posen de manifest l'estreta relació entre aquesta església i els seus feligresos.


La Torre de Defensa de Fornells, és una de les torres de defensa més grans de l'illa i va ser construïda durant l'època anglesa, entre entre 1801 i 1802, amb l'objectiu de vigilar i protegir l'entrada del port de Fornells. Per això es troba situada en un punt elevat amb unes vistes magnífiques i la seva forma és reforçada, com si es tractés d'un petit castell inexpugnable.El edifici té forma troncocònica, construït amb pedra morter i reforços de marès. Es accedir al lloc a peu des del poble de Fornells i l'interior es pot visitar durant els mesos d'estiu

El catxé es troba a les rodalies del poble, molt ben abrigat, pero no ha sigut obstacle per nosaltres.

Juliol 26-07-2010 17-25-08

Per veure més detalls d’aquest catxé prem aqui