El famós Pont del Diable, o Pont del Diable, és només un fragment d'un conducte molt més gran utilitzat per subministrar ciutat Tarraco amb aigua del riu Francolí. L'aigua es pren de la zona Rourell, 92 metres sobre el nivell del mar, i va portar a més de deu quilòmetres a través d'una xarxa de conduccions i aqüeductes de diferents mides. La part que constitueix el que avui es diu el les Ferreres aqüeducte és de 217 metres de llarg i gairebé 2 metres d'ample, amb una alçada màxima de 27 metres. El nivell superior es compon d'arcs 25, i el nivell inferior de 11, cadascun amb una durada de 5,90 metres. L'estructura va ser construïda al segle primer de grans carreus apilats sense morter per formar les dues fileres d'arcs.

Ahh.. el catxé només es pot accedir en direcció sud (TARRAGONA / VALÈNCIA)

… aquest catxé l’hem trobat molt facilment de tornada de la nostra escapada a terres del Ripollés….

Juliol 27-07-2011 20-52-43

Per veure mes detalls d’aquest catxé prem aqui

El Gorg de Malatosca és un gorg situat al Municipi de Sant Joan de les Abadesses a la comarca del Ripollès.

Aquest gorg està situat a tocar de la Ruta del Ferro, una via verda que uneix Ripoll amb Ogassa.
L'estiu passat el Grup d’Esplai Somnis , va organitzar un camp de treball amb joves d'edats entre 15 i 17 anys, per adequar l'accés i la senyalització al gorg i van aprofitar també, per instal.lar-hi unes taules i papereres.
Per arribar-hi us proposem deixar el cotxe a l'estació i fer una curta passejada fins el caché, trobareu indicadors de fusta que us portaran fins al Gorg.
Si feu el caché a l'estiu, agafeu banyador i tovallola, i feu-vos una remullada, també podeu anar-hi a dinar o berenar a l'ombra.

…Fem un petit descans de la nostra ruta pel Ripolles per anar a la recerca d’aquest catxé. Les pluges dels ultims dies el fan portar molta, pero que molta aigua. Està Impressionant

 

Per veure mes detalls d’aquest catxé prem aqui