dissabte, 20 d’agost del 2011

Le Vieux-Port (20 d’Agost de 2011) França

El Port Vell és un lloc emblemàtic de la ciutat de Marsella, el lloc de naixement de la ciutat. És l'any 600 aC. BC que els fenicis van desembarcar a la badia de Lacydon.

El segle XIX, la profunditat de 6 metres és suficient per als vapors de gran tonatge. Es creen noves piscines a Joliette.
A l'època contemporània, des de 1905 fins a 1945, el famós pont penjant permet l'encreuament entre les costes del sud i del nord. El ferri mateix (pronunciat Feri-boate) permet l'encreuament de la Mairie d'Olis Place. Aquesta línia existeix des de 1880 i va ser modernitzat el 2010.

Finalment, la Segona Guerra Mundial canviarà al Port Vell. El barri antic a la costa nord és colpejat pels ocupants nazis amb l'ajuda de la policia francesa durant el "Marsella Raid". Va ser reconstruït el 1948 per l'arquitecte Fernand Pouillon.
Le Vieux Port és la llar de més actualitat com embarcacions d'esbarjo i els molls fins a la destinació Château d'If, les illes del Friuli i les Calanques de Marsella.

… Vam trobar-lo de tornada al vaixell que ens portará al nostre vaixell, que ja anunciaba la seva marxa…

Per veure més detalls d’aquest catxé prem aquí

Durant el nostre creuer a bord del Costa Serena ens va semblar be anar a la recerca d’aquest amagatall durant la nostra visita a Marsella, en un tres i no rés va ser a les nostres mans

Agost 20-08-2011 13-42-12

Per veure més detalls d’aquest catxé prem aquí