dissabte, 5 de març del 2011

Ordre en el Caos 2 (02 de Març de 2011)

Un altre catxé per fer treballar les neurones.. Magnífic. Per trobar les coordenades finals s´ha de resoldre aquest misteri:

N .(A-B).(C-D).(E+F+L+9)

E .G.(H-I).(J+K+L+G+B)x2

13X13.JPG

 

1105 / S. Loubere

 

 

 

 

 

 

Apart de la dificultat de que l’amagatall es un lloc força, força, concurregut.. De totes maneres a la sortida del col.legi i amb l’unic gps  que el que porta el meu teléfon, que val a dir que es força inexacte, vam anar a la recerca, una vegada resolt el misteri, el meu fill i jo. Després d’una estoneta de dissimular vam veure l’ocasió d’agafar-lo… Que bé!

Per veure més detalls d’aquest catxé prem aqui

image

La Torre dels Vents és una estàtua / estructura metàl.lica situada a Tarragona. Es podria dir que aquesta torre, és el punt i final d'un ambiciós projecte del consistori Tarraconense, a realitzar un eix central de 2 quilòmetres que travessarà la ciutat de Tarragona, i que té el seu inici en el Balcó del Mediterrani, i el qual tot aquest tram finalitzat porta per nom la Rambla de Tarragona.

Aquesta torre és obra de l'escultor de Vila-seca, Antoni Mas Castelltort, i la qual està formada per un gran prisma que culmina en un arc ovalat, el qual té la particularitat que va girant segons sigui la direcció del vent, amb una alçada total de 32 metres. Com anècdota, dir que aquesta escultura havia de rebre el nom d'Encis Bellugadís, a proposta de l'artista, però l'alcalde de la ciutat, en aquell moment Joan Miquel Nadal va optar per un nom més popular, Torre dels Vents.

Però realment un dels seus majors atractius de l'obra es troba en el seu il luminació interna i que es pot observar en arribar la nit. El complex sistema d'il luminació va ser importat dels Estats Units, el qual permet oferir una gran quantitat de seqüències d'il luminació, donant a la torre un aspecte completament diferent segons el moment i lloc des d'on sigui observada

Hem de dir que malgrat que la torre es espectacular, el lloc on ha escollit el propietari del catxé amagar-lo no está a 'l’altura de la torre, pero que hem de dir… cadascú amaga on vol.

Febrer 27-02-2011 14-36-11

Per veure més detalls d’aquest catxé prem aqui

El Parc de la Ciutat és un dels pulmons de la ciutat de Tarragona. Tot i que no es tracta d'un espai molt gran, doncs només té unes 4,5 hectàrees, és un lloc esplèndid per passejar-hiç

.
Al parc hi podreu trobar el Quintà de Sant Rafel i el seu antic pou, un edifici modernista dissenyat el 1912 per l'arquitecte Julian María Fossas.

També s'hi troben les restes d'una vil·la romana, amb una petita necròpolis. Disposa també d'una zona de jocs infantils i una glorieta donada a la ciutat.


Hi ha gran varietat d'arbres i plantes, la majoria mediterrànies, com les alzines i els roures, i a la plaça central un gran lledoner. També hi ha zones amb magnòlies i tamarius i al davant de l'edifici de la Quinta de Sant Rafel dues palmeres washingtònia monumentals de més de 20 metres d'alçada.

Aquests catxé ens ha sorprés moltissim pel seu amagatall, ha sigut rápid de trobar ja que les coordenades son força precises

Febrer 27-02-2011 14-11-33

Per veure més detalls d’aquest catxé prem aqui

Febrer 27-02-2011 13-20-38El primer catxé es troba situat a la platja del Miracle que és la més propera al nucli urbà de Tarragona. Antigament només hi havia una esplanada per aparcar davant la platja, però ja fa uns anys van fer un nou passeig marítim amb un parc infantil i una zona d'ombra. Des d'aquest passeig es pot tenir una perspectiva diferent de la ciutat, amb el balcó del Mediterrani a la part superior i l'anfiteatre vist des de darrera.

El segón catxé está al costat del Fortí de la Reina, que és una construcció militar del segle XVIII bastida en ocasió de la Guerra de Successió. Es troba a la Punta del Miracle, al costat de la petita cala que limita la Cova del Gos. Tot i que des de l'any 1989 hi havia hagut un restaurant, després d'un llarg procés judicial, aquest va ser enderrocat al 2009 i actualment només hi resten les parets de l'original edificacio

I el tercer i últim catxé es troba a uns penyasagats molt a prop de la punta del Miracle…

En fí que ens ho hem passat força bé, amb un día que acompanyaba a la passejada…

Per veure més detalls d’aquests catxés prem els diferents links

Litoral de Tarragona #1

Litoral de Tarragona #2

Litoral de Tarragona #3

AntigaLes Germanetes dels Pobres, es una institució catòlica, úbicada a Reus desde l'any 1866, dedicant-se a acollir a gent amb molts pocs recursos.

En principi, tenien la seva residència en una casa de lloguer al carrer de Santa Paula i gràcies al patriotisme de l’Alcalde, Josep Roselló i la col•laboració del Prior de Sant Pere, Mossèn Aleix, van fer possible la realitat del projecte. Ells van fer possible una forma de combatre la pobresa, convertint-se en incansables protectors de la benemèrita i abnegada institució.

Els reusencs sempre hem valorat i mirat amb bons ulls la seva labor altruista. Tanmateix, l’evolució amb els anys ha demostrat ser efectiva, beneficiant a persones que les han necessitat. No ha estat a canvi de res, perquè han aportat les seves propietats quelcom que feia obrir els ulls als egoistes, però, altres casos que hem viscut es tractava de persones que, pel seu comportament, no sabien on caure morts, sense recursos de cap tipus. Si tenien la sort de ser recollides per les germanetes, feien un canvi extraordinari i la seva condició com a persona suposava una gran millora.

Els reusencs estàvem orgullosos de la seva contribució. El desig de tota persona gran era cercar la felicitat que alguns no havien tingut mai per causa d’una vida desordenada, d’abandonament, i per la seva rebeldia, morint poc a poc sense adquirir un la felicitat. És aquí quan entra en joc, donant acolliment als desamarrats.

Catxé ubicat en zona urbana molt frecuenta el qual per trobar-lo vam haver d’esperar que passesin un bon grapat de persones.. pero la paciencia té el seu fruit. Un altre al sac. El que es molt original es el seu sistema d’anclatge.

Per veure més detalls d’aquests catxé prem aqui

Catxé publicat a l’event mensual que es fá a la provincia de Tarragona… Té el seu encant per la manera en que s’ha de resoldre el mistery per trobar les coordenades finals

Aquestes son les pistes:

Necessitareu alguna eina, però amb les pistes dels atributs ja en teniu prou.
Lloc a mirar: Sota la gran tuberia, al suport central i al costat on hi hagi més distància amb la paret contrària.Compte amb les coordenades finals, l'error en la zona del catxé pot arribar als 25 metres. Les coordenades son molt precises.

 

Per veure més detalls d’aquest catxé prem aqui

Ja ho diu el nom ben clarament… No cal dir res més… només s’ha de veure la fotografía. A nosaltres ens sembla que es un parell d’ocells..

Per veure més detalls d’aquest catxé prem aqui

Febrer 06-02-2011 17-19-32

Castillejos es el nom d’una antiga base militar, actualment visitada per moltes persones i on es realitzen partides de paint-ball.


En la Guerra d'Àfrica (1859-1860) va tenir lloc la Batalla dels Castillejos en una vall del mateix nom. Allà es va lluir el General Prim i la reina Isabel II el va recompensar amb el marquesat de Los Castillejos. Ja a la península, els descendents de Prim van cedir a l'exèrcit uns terrenys ubicats a La Mussara per inaugurar un campament a 1951. En honor a Prim l'exèrcit el va batejar com Els Castillejos. Aquest campament era una universitat d'estiu a l'aire lliure i durant més de dues dècades va ser la 3 ª Zona de la Instrucció premilitar Superior (IPS).


Febrer 06-02-2011 17-20-08Al campament es formaven Cavallers Aspirants a Oficial de Complement de les Armes de Infanteria, Artilleria i Enginyers, durant els tres mesos de l'època escolar (juny, juliol i agost). Tots ells estaven aglutinats en botigues de lona i en alguns barracons. La població podia arribar a ser de 4.000 persones. L'any 1972 va rebre l'última promoció de les Milícies Universitàries.

 

Catxé facilet i rapid de recercar passejant per les ruines, força deteriorades per cert. Caldría que algún estament i fes alguna cosa per tornar-ho a aixecar, fent equipaments llençarlo a terra definitivament.

Febrer 06-02-2011 17-15-27

Per veure més detalls d’aquest catxé aqui

Febrer 06-02-2011 13-38-21Magnífic matí de recerca amb la companyia de un bon plegat d’equips que ens va permetre apart de la bonica passejada trobar 6 catxés + 1 Mistery Final que va fer les delicies de tots els equips geocatxers

 

Per veure més detalls dels catxés premeu sobre els seus noms

Capafonts #1: Les Tosques

Capafonts #2: Font de la Llúdriga

Capafonts #3: Cova de les Gralles

Capafonts #4: Vistes de Capafonts

Capafonts #5: Que sentiu?

Capafonts #6: La Foradada

Capafonts Final: #1 - #6

 

Febrer 06-02-2011 11-48-41Febrer 06-02-2011 10-52-40Febrer 06-02-2011 11-02-31

Febrer 06-02-2011 15-51-25Febrer 06-02-2011 12-28-44Febrer 06-02-2011 12-46-18Febrer 06-02-2011 13-09-46Febrer 06-02-2011 13-09-55

image

Monument al camí de l'Oliva, en memòria a les persones afusellades en aquell indret per part del règim franquista, entre els anys 1936 i 1947.

Consisteix en un mur d'acer de 3 mts d'alçada per 5 d'amplada on es pot llegir una cita de Manuel de Pedrolo que diu " Convé no oblidar les realitats que no sabem." Per tots els que varen morir aquí defensant els seus ideals . El mur conté una sèrie de forats que simbolitzen els 659 trets que van acabar amb la vida d'aquestes persones. D'altre banda, hi brolla aigua per recordar la vida dels que van ser afusellats.

En aquest catxé hem vaig liar com una baldufa… no se perque hem vaig encaparrar en fer el cabreta quan el catxé estaba amagat en un lloc molt més facil del que hem pensava.. finalment va caure a les nostres mans.

30-01-2011 12-25-00

Per veure més detalls d’aquest catxé prem aqui