dissabte, 5 de març del 2011

La Torre dels Vents (27 de Febrer de 2011)

image

La Torre dels Vents és una estàtua / estructura metàl.lica situada a Tarragona. Es podria dir que aquesta torre, és el punt i final d'un ambiciós projecte del consistori Tarraconense, a realitzar un eix central de 2 quilòmetres que travessarà la ciutat de Tarragona, i que té el seu inici en el Balcó del Mediterrani, i el qual tot aquest tram finalitzat porta per nom la Rambla de Tarragona.

Aquesta torre és obra de l'escultor de Vila-seca, Antoni Mas Castelltort, i la qual està formada per un gran prisma que culmina en un arc ovalat, el qual té la particularitat que va girant segons sigui la direcció del vent, amb una alçada total de 32 metres. Com anècdota, dir que aquesta escultura havia de rebre el nom d'Encis Bellugadís, a proposta de l'artista, però l'alcalde de la ciutat, en aquell moment Joan Miquel Nadal va optar per un nom més popular, Torre dels Vents.

Però realment un dels seus majors atractius de l'obra es troba en el seu il luminació interna i que es pot observar en arribar la nit. El complex sistema d'il luminació va ser importat dels Estats Units, el qual permet oferir una gran quantitat de seqüències d'il luminació, donant a la torre un aspecte completament diferent segons el moment i lloc des d'on sigui observada

Hem de dir que malgrat que la torre es espectacular, el lloc on ha escollit el propietari del catxé amagar-lo no está a 'l’altura de la torre, pero que hem de dir… cadascú amaga on vol.

Febrer 27-02-2011 14-36-11

Per veure més detalls d’aquest catxé prem aqui