diumenge, 17 d’agost del 2008

Magical Mystery Sunset (17 d'Agost de 2008)

Lanzarote 16-08-2008 19-23-33
Trobat un dia de vent gairebé Huracanat que em va obligar fins i tot a no poder signar el log ja que habia possibilitats tant de perdre'l com de caure al buit, una ràfega de vent gairebé ho aconsegueix. I... com que estavem de vacances i no tènia ganes de problemes, vaig deixar el cache de nou al seu lloc i vaig marxar, gairebé de genolls al terra per minimitzar els efectes del vent.

De totes maneres la vista és increible des d'aqui.
Per veure mes detalls sobre aquest catxe prem aqui

Lanzarote El Golfo Vistas
El Golfo és un dels pocs i rars exemples de l'hidrovulcanismo, activitat volcànica que es produeix a prop de la costa.
És un amfiteatre obert a l'oceà que es va formar arran de les erupcions de 1730. La llacuna que ocupa el fons del semicercle va sorgir a causa de la inundació del cràter. El seu color verd es deu a les algues que habiten a la seva superfície.

El volcà està format per tosca porosa, que, per acció del temps ha creat formacions espectaculars. El mar passa per mitjà del cràter formant una bonica platja negra que contrasta amb el verd del Llac, comunicant-se amb aquest pel mig subterrani.
Es un lloc molt bonic. Llàstima que cada vegada el llac cada vegada sigui mes petit, i ha una comissió d'investigadors a la recerca d'una solució a aquest problema.
Lanzarote El Golfo GPS
Per veure mes detalls sobre aquest catxe prem aqui

Lanzarote Diablo la Luna
Les Muntanyes del Foc o Timanfaya formen part d'una àmplia zona afectada per les erupcions volcàniques esdevingudes a Lanzarote entre 1730-1736 i posteriorment l'any 1824. Aquest llarg procés eruptiu, un dels més rellevants i espectaculars del vulcanisme històric de la Terra, va canviar dràsticament la morfologia de l'illa quedant pràcticament sepultada una quarta part de la mateixa sota un gruixut mantell de lava i cendrosa.

Al llarg de Timanfaya s'originen el que els vulcanòlegs denominen "anomalies geotèrmiques", això són, temperatures inusuals a la superfície que provenen del subsòl.

En l'interior del Parc Nacional hi ha un tram d'uns 14 quilòmetres condicionat per a la seva visita denominat "La Ruta dels Volcans".

Aquesta zona de Timanfaya pren el seu nom del lanzaroteño Hilario, personatge de llegenda, que després de la guerra de les Filipines va viure aquí com un eremita amb la sola companyia del seu camella. Hilario va plantar una figuera que, encara que va pegar, mai no va donar cap fruit perquè "la flor no podia alimentar-se de la flama".
image
 Lanzarote Diablo Geiser

Per veure mes detalls sobre aquest catxe prem aqui