Està situat al bonic municipi de La Torre de Fontaubella, al costat d’un area de picnic on hem repossat de fer la serie TDF #21 a #26

Catxé magnètic i ràpid de trobar

 

La Torre de Fontaubella - TDF #00 - Parc infantil (03 d’Octubre de 2010)

Per veure més detalls d’aquest catxé premeu aqui

Aerogenerador

Aquests catxés formen part d'una sèrie de catxés tradicionals, múltiples, misteris i events d'un total d'un número indefinit de catxés, indefinit per continuar el misteri, de saber, si s'ha acabat o no “TDF – La Sèrie”.
Els diferents catxés estan amagats en els termes municipals de La Torre de Fontaubella, Marçà i Pradell de la Teixeta, a la comarca del Priorat; Colldejou i l'Argentera, a la comarca del Baix Camp; i Tivissa a la comarca de la Ribera d'Ebre tots ells a Catalunya.
La sèrie es divideix en diversos grups de catxés tradicionals, múltiples, on ens facilitaran un sèrie de pistes per trobar un catxé misteri de nivell 1. Quan haugueu trobat tots els catxés de nivell 1, podreu accedir a un nombre indefinit de catxés de nivell 2. Arribat en aquest punt veureu com continua la sèrie.

Hem complert un somni que era passejar entre molins i ens ho hem passat molt bé tots, anavem una bona colla, tres families amb els seus respectius nens…

TDF #21 - Límit del terme

Limit del terme

TDF #22 - Primer aerogenerador

Primer aerogenerador

Com a curiositat val a dir que aquí on estàn els cotxes ens ho vam deixar engegat, es que no vegis el soroll que van aquests molins, no ens ho pensavem, i quan vam tornar li donem al contacte i voilà, s’apaga el cotxe… sort que no es de molt transit que si no… ves a saber a on apareix el nostre cotxe. je je je.

TDF #23 - Aerogenerador solitari

 TDF #23 - Aerogenerador solitari

TDF #24 - Les millors vistes

Les millors vistes

TDF #25 – El punt més alt

Reprenem la serie amb uns amics del col.legi del nen. Vam aprofitar que estavem a L'Argentera per puar a fer una excursió als molins amb ells.

TDF #26 Central eòlica

Aquest el van anar a trobar els nens... vinga que només ens falta un!!!

TDF #105 – La Torre dels vents – Extra nivell 1

Catxé Final trobat.... Per fi hem acabat la serie.


Per veure mès detalls de cada catxé clickeu sobre els mateixos

 

image

La vila del Catllar fou bastida sobre un turó de 59 m d'altitud, a la riba dreta del riu Gaià i sota la fortificació que hi alçaren els primers senyors. Des del segle XIV la vila era closa per les mateixes cases que hi feien de muralla i tenia un portal que donava accés al castell. La construcció del raval i del carrer de França, a principis del segle XVII i al XVIII, respectivament, són expressió d'un notable creixement urbanístic. Tanmateix, la significativa expansió del teixit urbà la descobrim durant el segle XX.

 

El castell està documentat en 1066.  El lloc formava part del domini de Montoliu, qui el  va conservar fins l'any 1351, any en que Berenguer de Requesens casat amb Blanca de Montoliu,  ven el castell i el lloc a Bernat d'Olzinelles. Sobre 1375 per causa matrimonial, passa  al poder de Guerau de Queralt senyor de Santa Coloma. La guerra civil catalana deixa malparat el castell. Així i tot en el] segle XVI la restauració portada a terme per Gueran II de Queralt, torna a impulsar la seva importància. Setembre 26-09-2010 14-04-24


Novament el 1592 és novament assaltat i queda mig destruït, la qual cosa motiva l'abandonament per part dels comtes. Fins i tot finals del segle XVIII els comtes de Santa Coloma habitaven el castell. D'ell es conserven dues grans torres unides per un llarg mur. Antiguamente s'accedia al castell per un pont llevadís.

Catxé facil  i molt divertit passejar pel fossat, que està excavat a la roca

 

Setembre 26-09-2010 13-52-43

 

Per veure mes detalls d’aquest catxé prem aqui