20121125_150123Aquest catxé forma part de la Ruta del Carrilet II ( d'Olot a Salt).

Aquest traçat de 57 quilòmetres travessa tres comarques i dotze pobles recorrent les valls dels rius Fluvià, Brugent i Ter. La Ruta del Carrilet Olot-Girona té un suau pendent des d'Olot (440 m) fins a Girona (70 m) i el seu punt més alt se situa al coll d'en Bas, a 558 metres sobre el nivell del mar.
El recorregut, apte per a vianants i bicicletes, es troba en molt bon estat i ha estat condicionat amb nous ponts, baranes i senyalització.


La Ruta del Carrilet travessa paratges de gran importància paisatgística, ecològica i cultural. S'inicia a la Zona Volcànica de la Garrotxa i, sempre seguint el recorregut de l'antic tren de via estreta, arriba fins a la vall del Ter i les deveses de Salt i Girona. La via que antigament unia la Garrotxa i el Gironès permet ara conèixer els recursos naturals de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el castell d'Hostoles i els nuclis urbans d'Anglès, Sant Feliu de Pallerols i Girona, entre altres. Espais com les deveses de Salt o de Girona s'integren així mateix en aquesta ruta, que transcorre pròxima al Ter en el seu darrer tram i permet observar els aprofitaments que s'han fet dels recursos hidràulics del riu.

… Deu n'hi dó. Creiem que la manera per la qual hem tret el contenidor no es la mes ortodoxa, i deu haber un altre millor, pero es que la força bruta a vegades també serveix. Molt original!!!

Per veure més detalls d’aquest catxé prem aquí

20121125_143234Las Casetes dels Burots son l’exponent d’un sistema tributari ja extingit, situades en tots el vials d’entrada a la ciutat, eren parada obligada dels qui portaven queviures, als quals, prèvia comprovació dels productes, es cobrava un impost municipal.

El fet que la gent normalment cumplís aquest requisit tributari, ja demostra una bona fe i honradesa que segurament ara no es trobaria facilment.

L’agost de 1962 fou suprimida la llei que obligava a aquest impost, i les casetes de burots van anar desapareixent paulatinament , unes enderrocades per qüestions urbanísticas, i d’altres per la inexorable acció del pas
del temps.
S’acabà definitivament la feina d’anar a veure si les pagases portaven aus o aviram al mercat

… Ens ha despistat tant la dificultat com el tamany, degut a aixó la nostra recerca s'ha complicat, pero es que no hi habia un altre lloc a on fer la recerca, finalment els nostres dits fins l'han pogut treure i signar

20121125_143205

Per veure més detalls d’aquest catxé prem aquí

Molt a prop del cache trobem una zona esportiva municipal d'Olot. És d’accés lliure, amb pista d’atletisme i camp de futbol, i arbres escampats aquí i allà. La zona es molt concorreguda, ideal per venir a entrenar o simplement passejar

…no va ser gens dificil trobar-lo. Tot i que el gps de Cori marcaba cap a un costat i el meu cap a l’altre…finalment el meu tenía raó

20121125_141222

Per veure més detalls d’aquest catxé prem aquí

La font d'ombra de San Roc es troba al final d'un viatge a prop de l'àrea de Tussols i a l'inici de la ruta del tren d olot. És un lloc que convida a refrescar-se amb aigua i mantenir la calma sota els plàtans immens que habiten. La nota de color posa l'aigua del riu fluvia.

… per les notes que podiem veure del catxé ja vam veure que sería un catxé molt ben camuflat, pero tal i com arrivabem ja veiem que no ho tindriem tan dificil… es que molt a prop de casa nostra en tenim un que s’hi asembla moltissim….

20121125_140057Per veure més detalls d’aquest catxé prem aquí

És una petita capella al costat d'unes instal·lacions esportives on s'hi pot practicar: bàsquet, futbol, tennis, rugby... i on a més la gent hi vé a fer picnics. Té tanta bellessa 20121125_134407els seus entorns com la capella en si. Petita i bonica.


Té una font al costat i gràcies aquest fet, fa anys s'hi celebraven fontades i petits aplecs. Ara, hi va més gent de fora que d'aquí.

… la veritat es que nosaltres no vam veure les instal.lacions esportives… i quasi ni el catxé… però… les imatges parlen per si soles….

 

Si vols veure més detalls d’aquest catxé prem aquí

La vila medieval de Santa Pau està situada al sud-est de la plana d'Olot, en ple Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, entre les serralades de St. Julià del Mont i Sta. Maria de Finestres.

El municipi de Santa Pau, el més ric i variat en fenòmens volcànics de tot el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, té punts d'interès especial com el volcà de Santa Margarida, el volcà Croscat o la Fageda d'en Jordà, un bosc que, en qualsevol època i circumstància la seva bellesa ofereix nous matisos.

IMG_20121124_232029El poble conserva el recinte de la vila vella, amb una fesomia i unes característiques medievals molt marcades. Destaca la plaça Major o Firal dels Bous: una plaça porxada de perfil irregular i arcs desiguals, que té una innegable personalitat, i que es disposa a l’entorn del castell, un edifici gran, compacte i robust que s’aixeca al punt més alt del poble.

Destaca també la sòbria església de Santa Maria i tot el grup de carrerons estrets, amb angles sobtats i descensos pronunciats, que desemboquen al Portal del Mar.

El portal del Mar ofereix una perspectiva de les precioses i temptadores valls de la rodalia que, com passa sovint a la Garrotxa, són el marc d’alguna església romànica interessant. En destaquen la Mare de Déu dels Arcs, Sant Vicenç del Sallent, Sant Martí Vell i, en una raconada idíl·lica Sant Miquel Sacot. Des de Sant Julià del Mont, on s’arriba després d’una caminada de dificultat mitjana, la perspectiva de les valls i els volcans és fascinant.

… El vam trobar després d’anar a sopar i abans de dormir… ja que el dia seguent ens enlairavem en un globus!!!…

IMG_20121124_232936

Si vols veure més detalls d’aquest catxé prem aquí