Ribes de Freser i Ribes-Enllaç és un intercanviador ferroviari situat a la població de Ribes de Freser, a la comarca del Ripollès. L'estació de Ribes de Freser és propietat d'adif i es troba a la línia Ripoll-Puigcerdà, servida pels trens de la R3 de Rodalies de Catalunya. Ribes-Enllaç és el nom que rep l'estació del Cremallera de Núria de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya que puja fins a la Vall de Núria.

L'estació de Ribes del Ferrocarril Transpirinenc, tal i com es coneixia la línia de Ripoll a Puigcerdà, va entrar en servei l'any 1919 quan es va obrir el tram entre Ripoll i Ribes de Freser, posteriorment l'any 1922 es va obrir fins a la Molina i a finals del mateix any fins a Puigcerdà.

L'estació del cremallera es va construir l'any 1935, quatre anys més tard de la inauguració de la línia l'any 1931, tot i que el cremallera ja partia des d'aquest indret. Posteriorment l'any 1985 es va renovar l'edifici, com també la resta de la línia, després que l'any 1984 el cremallera s'incorporés a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

…Un cop arribem al lloc ens trobem una tanca que barra el pas.. pero no impedeix el trobar el catxé, per sort.

 

Juliol 26-07-2011 17-54-02

Per veure mes detalls d’aquest catxé prem aqui